Svinekam med sellerirotpuré og appelsinsaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Røkt svinekam, deilig sellerirotpuré og en fantastisk syrlig saus med appelsin er topp å servere til gode venner eller på hytta. Vi har valgt å servere med brokkolini, men her er det fritt fram for å bruke de grønnsakene du liker best.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1,5 kg røkt svinekam -
1 ts kvernet pepper -
2 stk. løk -
2 stk. gulrot -
1 stk. appelsin -
6 båter hvitløk -
8 stk. stjerneanis -
4 kvister frisk timian -
0,5 l kokende vann
Appelsinsaus:
-
2 stk. appelsin -
1 ss revet frisk ingefær -
1 dl brunt sukker -
0,5 dl rødvinseddik -
0,5 dl soyasaus
Selleripuré
-
600 g sellerirot -
250 g melen potet -
2 ss smør -
ca.
3 dl melk eller fløte
Til servering:
-
400 g brokkolini -
1 ss smør
Slik gjør du
Server gjerne i dype tallerkener med resten av sausen ved siden av.