Svinekam med tilbehør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Svinekam er tradisjonsmat, og tradisjonsmat er veldig i tiden. Satt sammen med spennende tilbehørsretter gir det en ramme for hyggelige måltider med familie og venner.
Ingredienser
-
1,5 kg svinekam uten ben -
3 ts salt -
1,5 ts kvernet pepper -
5 dl kokende vann
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 230 °C.
2. Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med salt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.
3. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.
4. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Her er svinekammen servert med appelsinsalat, fylte sjampinjonger, stekt sikori, glaserte poteter, sennepsdressing og en rødbetterte.