Svinekam med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekam er tradisjonsmat, og tradisjonsmat er veldig i tiden. Satt sammen med spennende tilbehørsretter gir det en ramme for hyggelige måltider med familie og venner.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1,5 kg svinekam uten ben
  • 3 ts salt
  • 1,5 ts kvernet pepper
  • 5 dl kokende vann

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 230 °C.

2. Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med salt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.

3. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter. 

4. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den. 

Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.

Her er svinekammen servert med appelsinsalat, fylte sjampinjonger, stekt sikori, glaserte poteter, sennepsdressing og en rødbetterte.