Thailandsk oksehalesuppe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg oksehale -
2 ss nøytral olje -
1 stk. hakket løk -
5 båter hakket hvitløk -
3 stk. rød chili med frø, hakket -
saft av
1 stk. sitron -
saft av
1 stk. lime -
1,5 ss sukker -
1 stk. sitrongress -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
3 ss tomatpuré -
1,5 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft -
20 g frisk ingefær -
1 stk. grønn squash i strimler -
1 stk. rød paprika i strimler -
2 ss hakket, frisk koriander
Slik gjør du
- Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
- Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Knus sitrongresset medskaftet på en kniv eller liknende og ha det i suppa sammen med lime-, sitronsaft, sukker, hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
- Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
- Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
- Ha så kjøttet tilbake i suppa. Tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
- Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.
Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.
Vi har også en god thaisuppe med kylling som du bør prøve.