Thailandsk oksehalesuppe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg oksehale
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 5 båter hakket hvitløk
  • 3 stk. rød chili med frø, hakket
  • saft av 1 stk. sitron
  • saft av 1 stk. lime
  • 1,5 ss sukker
  • 1 stk. sitrongress
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1,5 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. grønn squash i strimler
  • 1 stk. rød paprika i strimler
  • 2 ss hakket, frisk koriander

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
  2. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Knus sitrongresset medskaftet på en kniv eller liknende og ha det i suppa sammen med lime-, sitronsaft, sukker, hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
  3. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
  4. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
  5. Ha så kjøttet tilbake i suppa. Tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
  6. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.

Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.

Vi har også en god thaisuppe med kylling som du bør prøve.