Tiramisu
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. eggeplomme -
3 ss sukker -
250 g mascarponeost (italiensk myk ost) -
3 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
20 stk. fingerkjeks -
3 dl kald espressokaffe -
2 ss konjakk eller amaretto -
4 ss revet kokesjokolade
Slik gjør du
- Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
- Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene inn i ostekremen med en slikkepott.
- Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så dem ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
- Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.
Panna cotta er en annen italiensk dessert som er kjempepopulær!