Toast med pinnekjøtt og hoisinsaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du litt pinnekjøtt igjen etter julemiddagen er dette en knallgod liten rett som passer som forrett eller en liten koserett. Vi har brukt skiver av små rundstykker som toast, men her kan hva slags godt brød i tynne skiver brukes.

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g renset og plukket pinnekjøtt
  • 4 ss hoisinsaus
  • 1 ss lys soyasaus (kan utelates)
  • 1 ss finkuttet frisk gressløk
  • 4 skiver brød
  • 1 ss smør
  • 100 g finsnittet hodekål
  • 0,5 ss ristede sesamfrø
  • 0,25 stk. appelsin

Slik gjør du

1. Bland renset og plukket pinnekjøtt sammen med hoisinsaus i en liten kjele. Varm forsiktig opp. Smak på kjøttet, og tilsett litt soyasaus etter ønske. Pass på at det ikke blir for salt. Dryss over hakket gressløk.

2. Stek brød gyllent på begge sider i litt smør. Fordel kål og pinnekjøtt på toasten. Dryss over sesamfrø og pynt med appelsin.

Server varm eller lun.

Hvis du vil, kan du bytte ut appelsin med klementin.