Tolags eplekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Imponer gjestene med en tolags eplekake med norske epler og masse smak.
Ingredienser
12 porsjoner
-
300 g hvetemel -
100 g melis -
200 g usaltet smør -
1 stk. egg
Epler:
-
5 stk. røde eple -
2 ss sukker -
1 ss malt kanel -
2 ss smør til steking
Fyll:
-
2 stk. egg -
2 dl crème fraîche orginal, 35 % -
0,5 dl sukker -
1 ts vaniljesukker -
1 ts revet sitronskall -
2 ss sitronsaft
Topping:
-
3 ss grovhakkede hasselnøtter
Slik gjør du
- Ha mel, melis, smør og egg i en foodprosessor. Kjør til deigen «samler» seg. Pakk deigen godt inn og legg den kaldt i 15 minutter.
- Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, og kle en springform , 24 cm diameter (Deigen kan godt gå litt over kanten, da den trekker seg ned under steking). Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i 15 minutter. Forstek bunnen i 10-15 minutter.
- Del epler i to, ta ut kjernene og skjær eplene i ½ cm tykke båter. Strø sukker og kanel over og bland godt sammen. Stek eplebåtene i en panne med smør til de er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl.
- Legg halvparten av eplebåtene i paibunnnen. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft, og hell over eplene.
- Stek kaken midt i ovnen til den har fått farge og fyllet har stivnet, ca. 25 minutter.
- Legg på resten av eplebåtene, dryss over nøtter og stek videre i 5-10 minutter til eplene har fått en gyllen farge.
Server kaken med en god vaniljesaus.
Skal du servere kake til mange kan det være lurt å bake eplekake i langpanne. Den er supergod!