Tolags eplekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer gjestene med en tolags eplekake med norske epler og masse smak.

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 200 g usaltet smør
  • 1 stk. egg

Epler:

  • 5 stk. røde eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 2 ss smør til steking

Fyll:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft

Topping:

  • 3 ss grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Ha mel, melis, smør og egg i en foodprosessor. Kjør til deigen «samler» seg. Pakk deigen godt inn og legg den kaldt i 15 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, og kle en springform , 24 cm diameter (Deigen kan godt gå litt over kanten, da den trekker seg ned under steking). Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kjølig i 15 minutter. Forstek bunnen i 10-15 minutter.
  3. Del epler i to, ta ut kjernene og skjær eplene i ½ cm tykke båter. Strø sukker og kanel over og bland godt sammen. Stek eplebåtene i en panne med smør til de er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl.
  4. Legg halvparten av eplebåtene i paibunnnen. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft, og hell over eplene.
  5. Stek kaken midt i ovnen til den har fått farge og fyllet har stivnet, ca. 25 minutter. 
  6. Legg på resten av eplebåtene, dryss over nøtter og stek videre i 5-10 minutter til eplene har fått en gyllen farge. 

Server kaken med en god vaniljesaus.

Skal du servere kake til mange kan det være lurt å bake eplekake i langpanne. Den er supergod!