Tomat- og brødsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne klassiske toskanske salat "panzanella" kan varieres i det uendelige med alt fra løk og kapers for ansjos og agurk - det avhenger av tradisjonen fra familie til familie. 

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 kg små tomat
  • 0,5 kg små plommetomat
  • 1 bunt liten frisk basilikum
  • 5 skiver brød
  • 2 ss olivenolje

Dressing

  • 8 ss virgin olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1.       Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm stekepanne.

2.       Skyll og del tomatene. Bland tomater med brødterninger. Legg opp på fat.

3.       Ringle over med sitronsaft og olivenolje. Dryss på med salt og pepper.

4.       Serveres umiddelbart   Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels va

  1. Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm stekepanne.
  2. Skyll og del tomatene. Bland tomater med brødterninger. Legg opp på fat.
  3. Ringle over med sitronsaft og olivenolje. Dryss på med salt og pepper.

Server umiddelbart.