Tomat- og brødsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne klassiske toskanske salat "panzanella" kan varieres i det uendelige med alt fra løk og kapers for ansjos og agurk - det avhenger av tradisjonen fra familie til familie.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 kg små tomat -
0,5 kg små plommetomat -
1 bunt liten frisk basilikum -
5 skiver brød -
2 ss olivenolje
Dressing
-
8 ss virgin olivenolje -
1 ss sitronsaft -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skjær brødet i terninger. Ha dem i en bolle, og tilsett olivenolje. Stek brødterningene gylne i en middels varm stekepanne.
- Skyll og del tomatene. Bland tomater med brødterninger. Legg opp på fat.
- Ringle over med sitronsaft og olivenolje. Dryss på med salt og pepper.
Server umiddelbart.