Tomatbruschetta
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. plommetomat -
1 båt hvitløk -
2 ss finhakket frisk basilikum -
2 ss olivenolje -
4 skiver brød -
0,5 dl olivenolje -
3 båter hvitløk -
8 blader frisk basilikum til pynt
Slik gjør du
- Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
- Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk og basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
- Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
- Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
- Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.