Tomatbruschetta

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Godt som forrett eller som en av flere småretter. En fin måte å bruke opp gammelt brød på.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. plommetomat
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver brød
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 båter hvitløk
  • 8 blader frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  1. Dypp tomatene i kokende vann i 30 sekunder for at skinnet skal løsne. Ha i iskaldt vann og trekk av skinnet.
  2. Del tomatene i fire og fjern tomatkjernene. Del tomatkjøttet i terninger og bland med olje, finhakket hvitløk og basilikum. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Sil av all ekstra væske for å unngå at bruschettaene blir bløte.
  4. Pensle fire skiver brød med olivenolje og finhakket hvitløk. Ha over på en stekeplate med bakepapir og stek dem svakt brune midt i ovnen på 200 °C.
  5. Fordel tomatfyllet på skivene og pynt med basilikumblader.