Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Sprøstekt spekeskinke passer perfekt til hvit fisk. Dette er en herlig rett til tapas, som forrett eller gjerne til hovedrett. Da må imidlertid mengdene dobles.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g torskefilet -
2 ss salt -
2 ss olivenolje -
4 skiver spekeskinke -
4 skiver brød -
30 g tapenade -
2 ss karse
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 75 °C.
- Ta vekk skinn og eventuelle ben fra torskefileten,og del den i fire like stykker.
- Fordel salt over fisken og la det ligge å trekke i ca. 10 minutter. Skyll fisken godt og legg bitene i en ildfast form.
- Hell over olivenolje og stek i ovnen i 20-30 minutter eller til fisken flaker seg. Bruk gjerne et steketermometer og stek til en kjernetemperatur på 48 °C.
- Stek spekeskinken i en stekepanne til de har blitt sprø. Ring ut brødet og stek i det gjenværende fettet i pannen i ca. 2 minutter på hver side. De skal bli gylne på begge sider.
- Legg tapenade på brødet sammen med sprøstekt skinke og fisk. Dryss litt karse over og server.