Torskekanapeer med tapenade og sprøstekt spekeskinke

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sprøstekt spekeskinke passer perfekt til hvit fisk. Dette er en herlig rett til tapas, som forrett eller gjerne til hovedrett. Da må imidlertid mengdene dobles.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g torskefilet
  • 2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver brød
  • 30 g tapenade
  • 2 ss karse

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 75 °C.
  2. Ta vekk skinn og eventuelle ben fra torskefileten,og del den i fire like stykker.
  3. Fordel salt over fisken og la det ligge å trekke i ca. 10 minutter. Skyll fisken godt og legg bitene i en ildfast form.
  4. Hell over olivenolje og stek i ovnen i 20-30 minutter eller til fisken flaker seg. Bruk gjerne et steketermometer og stek til en kjernetemperatur på 48 °C.
  5. Stek spekeskinken i en stekepanne til de har blitt sprø. Ring ut brødet og stek i det gjenværende fettet i pannen i ca. 2 minutter på hver side. De skal bli gylne på begge sider.
  6. Legg tapenade på brødet sammen med sprøstekt skinke og fisk. Dryss litt karse over og server.