Trifle med julekaker
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Julekaker eller andre kjeks til overs? Da er dette den perfekte desserten du kan diske opp med. Deilig ostekrem, friske bær og knasende, sprø kjeks. Nam!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g frosne bjørnebær -
2 ss sukker -
revet skall fra
0,5 stk. sitron -
1 stk. stjerneanis -
1 stk. hel kanel
Ostekrem:
-
1 pk kremfløte -
200 g kremost naturell -
ca.
2 ss melis (juster etter egen smak)
Julekaker:
-
ca.
300 g julekaker (biscotti, krumkaker, pepperkaker eller lignende), eventuelt andre typer kjeks.
Slik gjør du
- Ha bær, sukker, sitronskall, anis og kanelstang i en kjele, kok opp slik at sukkeret smelter. Avkjøl.
- Pisk krem av kremfløte.
- Pisk kremost fluffy sammen med melis, og vend inn den piskede kremfløten.
- Knus julekaker eller annen kjeks i mindre biter.
- Legg krem, kjeks og bær lagvis i en glasskål. Avslutt med bær.