Ungarsk gulasj
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en original oppskrift på ungarsk gulasj, raust delt med MatPrat av ungarskættede Peter Nagy. Vi lager den med høyrygg eller bog av storfe, og aller helst ungarsk paprikapulver, som gir den helt riktige, dype paprikasmaken. Og husk - gulasj er en suppe, ikke en gryterett.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg -
2 ts salt -
3 stk. løk -
3 ss nøytral olje -
0,5 dl vann -
4 ss paprikapulver , helst ungarsk -
1 ts hel, svart pepper -
1,5 l vann -
500 g potet -
200 g gulrot -
100 g persillerot -
200 g sellerirot -
1 ts karve -
1 stk. tomat -
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
Server gulasjen rykende varm med godt, ferskt brød.
Vil du ha den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili, eller litt chilipulver.