Urtelapper med kylling
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kylling og sitron er en perfekt match, og sammen med urter og små pannekaker er dette nydelig mat til en velkomst, som en forrett eller som en lett rett, når du bare skal ha "litt".
Ingredienser
porsjoner
-
3 stk. egg -
3 dl skummet kulturmelk eller annen syrnet melk -
2 dl grov sammalt hvete -
2 dl fin sammalt hvete -
1,5 ts natron -
0,5 ts salt -
1 bunt liten bladpersille -
50 g grønnkål -
0,5 ss nøytral olje -
0,25 ts salt -
2 dl lettrømme -
0,5 stk. sitron
Slik gjør du
- Forvarm ovnen på 150 °C. Krydre kyllinglårfiletene med salt og pepper. Stek filetene i stekeovnen på bakepapir på en stekeplate i 12 min. Sett til side.
- Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper.
- Hakk urtene og tilsett i røren.
- La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
- Vask grønnkål godt. Riv bladene i mindre biter, og legg dem over i en bolle. Ha olje, salt og pepper i bollen og kna det godt inn i grønnkålen.
- Legg bladene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovn på 180 °C og stek i 5-10 minutter til grønnkålen blir sprø. Avkjøl chipsen på rist.
- Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
- Bland sammen rømme, sitronsaft og sitronskall.
- Riv de ferdigstekte kyllinglårfiletene i mindre biter, ved hjelp av to gafler.
- Legg på biter av kylling og sitronrømme på hver lapp. Riv over litt sitronsakll og dryss over grønnkålchips.