Urtestekt kalkunbryst

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkunfilet er nydelig mat til jul, nyttår og andre fester. Skjær den stekte kalkunfileten i pene skiver og server den med deilige aspargesbønner og rød grønnkål.

Ingredienser

porsjoner

Urtestekt kalkunbryst:

  • 1200 g kalkunfilet med skinn
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fløtesaus:

  • ca. 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) eller hønsebuljong
  • 1 dl sherry
  • 5 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • ca. 4 dråper sukkerkulør (til fin farge)
  • 1 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Aspargesbønnesalat:

  • 250 g aspargesbønner
  • 0,5 pk rød grønnkål
  • 1 pk sukkerertspirer
  • 2 dl hakkede mandler

Slik gjør du