Vegansk "pinnekjøtt"
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Spiser du vegansk, eller får en vegansk gjest i julen kan du lage et vegansk "pinnekjøtt" som minner om orginalen. Til "pinnekjøttet" kan du også servere tradisjonelt tilbehør som kålrotstappe og kokte poteter!
Ingredienser
2 porsjoner
-
1 pk oumph the chunk -
2 ss vegansk smør -
4 ss soyasaus -
3 dråper liquid smoke -
1 ts løkpulver
Kålrotstappe:
-
0,5 kg kålrot -
5 dl vann -
0,5 dl vegansk matfløte -
2 ss vegansk smør -
0,25 ts revet muskatnøtt
Tilbehør:
-
6 stk. potet -
4 ss tyttebærsyltetøy -
2 ss friske urter
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C. Ha smør i en varm panne og fres soyakjøttet sammen med soyasaus, liquid smoke, løkpulver og salt. Stek til soyasausen nesten har fordampet.
Får du ikke tak i liquid smoke kan du bruke røkt paprikapulver for å få frem røyksmaken!
- Ha blandingen over i en ildfast form og legg på klatter med vegansk smør. Dekk med alluminiumsfolie og sett inn i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk med jevne mellomrom at det ikke blir for tørt, da tilsettes litt vann, eventuelt mer soyasaus eller smør.
- Skrell kålrot og potet. Del kålrot i mindre biter og potet i to om de er store.
- Kok kålrotbitene og potetene møre i hver sin kjele med usaltet vann.
- Hell av kokevannet på kålroten, og mos med en potetstamper. Ha i et vegansk alternativ til fløte og vegansk smør, og smak til med salt, pepper og muskat.
Server vegansk pinnekjøtt med kålrotstappe, kokte poteter og gjerne litt tyttebærsyltetøy. Dryss over litt friske urter før servering.