Vitello tonnato
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Vitello tonnato - perfekt stekt kalvekjøtt i tynne, tynne skiver servert med en nydeilg tunfisksaus - er en av det italienske kjøkkens mest kjente retter. Kalv kan være vanskelig å få tak i, så vi har valgt å bruke et stykke ytrefilet av okse når vi har gjenskapt denne tradisjonsrike retten.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g ytrefilet av kalv eller storfe -
2 ss nøytral olje til steking -
50 g ruccula
Tunfisksaus:
-
2 stk. eggeplomme -
saft av
0,25 stk. ca. sitron -
4 stk. ansjosfilet -
1 ss kapers -
1 boks hermetisk tunfisk i olje á 185 g -
1 dl olivenolje
Slik gjør du
Legg opp kjøttet på et fat eller fordel det på tallerkener sammen med tunfisksausen og frisk ruccula. Server med en gang.