Whiskykake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er kaken over alle kaker for de av oss som er glad i whisky og kaker med mye smak. Toppet med en god kaffekrem og med litt kaffe i koppen, blir dette en kaffeopplevelse av den gode gamle sorten. 

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g cocktailbær
  • 2,5 dl rosiner
  • 200 g valnøttkjerner
  • 2,5 dl whisky
  • 175 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 0,25 ts malt muskat

Kaffekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 shot espressokaffe

Slik gjør du

  1. Del cocktailbær i to, grovhakk rosiner og valnøtter. Bland dette i en bolle og hell over whisky. La blandingen stå å trekke over natten.
  2. Forvarm stekeovn til 180 °C
  3. Rør smør, sukker og brunt sukker til det er kremaktig. Tilsett én og én eggeplomme og rør godt mellom hver.
  4. Bland bakepulver, mel og muskat i nøtteblandingen. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Stivpisk eggehvite og vend den forsiktig inn i røren.
  6. Hell røren i en godt smurt form (24 cm diameter) og stek den på nederste rille i ca. 1 time.
  7. La kaken stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
  8. Pisk kremfløte og sukker knapt stivt, vend inn espresso og bre kremen over kaken rett før servering.