Yoghurtdressing

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Yoghurt er et ypperlig utgangspunkt for kalde dressinger og sauser. Bland inn friske eller tørkede urter, og rund av smaken med bittelitt sukker. Godt til alle slags salater, wraps og grillmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 4 ss finhakkede urtekrydder f.eks persille, koriander eller gressløk
  • 1 ts sukker eller honning
  • 0,25 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene og smak til med sukker, salt og pepper
  2. oppbevar dressingen kaldt til servering
Om du vil ha en litt tykkere dressing, kan du la yoghurten renne av seg i et kaffefilter en stund. Du kan også bruke gresk eller tyrkisk yoghurt som er tykkere, eller blande yoghurten med litt majones, rømme eller kefir. Smaken kan varieres i det uendelige ved å tilsette finhakket løk og hvitløk, leke med ulike urter og krydder, eller erstatte sukker med honning.
La gjerne dressingen stå avkjølt ca. 1 time før servering, dette gir dressingen en kraftigere smak.