Angel food cake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne erkeamerikanske kaken har fått sitt navn fordi den innvendig er så hvit som englevinger, og så lett og luftig som en sky. I tillegg er den søt som en kjerub, og himmelsk god. Har du mange eggehviter til overs, er dette en genial måte å bruke dem opp på!
Ingredienser
8 porsjoner
-
3 dl melis -
2,5 dl hvetemel -
1,5 ts vaniljesukker -
12 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
2,5 dl sukker -
1 ts sitronsaft
Glasur:
-
3 ss smeltet smør -
0,5 l melis -
1,5 ts vaniljesukker -
0,5 dl melk -
1 ss revet sitronskall
Slik gjør du
Det kan være vanskelig å få kaken ut av formen. Et tips er å dunke formen forsiktig mot benken, så vel den sprø skorpen løsne. Det er viktig å ikke smøre formen – det vil påvirke eggehvitene.
Om du har mange eggehviter til overs, kan det være kjekt å vite at 4 eggehviter tilsvarer 1 dl (12 eggehviter er 3 dl).