Aspargesbønner tempura
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tempura er en japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe grønnsaker eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering. Her er sprø delikate aspargesbønner servert med aïoli med rosépepper.
Ingredienser
porsjoner
-
1 pk aspargesbønner -
5 dl frityrolje -
1 ts salt
Aioli med rosépepper:
-
2 stk. eggeplomme -
0,5 ss vineddik eller sitronsaft -
0,5 ts dijonsennep eller annen sennep -
1 båt presset hvitløk -
2 dl solsikkeolje -
0,25 ts salt -
1 ts rosépepper
Tempurarøre:
-
1 dl iskald farris -
1 dl hvetemel -
0,5 dl maisenna -
0,5 ts bakepulver -
1 stk. eggeplomme
Slik gjør du
Server aspargesbønnene sammen med aioli med rosèpepper.