Aspargesbønner tempura

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tempura er en japansk tilberedningsteknikk som innebærer å dyppe grønnsaker eller fisk i en røre bestående av hvetemel, maismel, vann, bakepulver og egg før fritering. Her er sprø delikate aspargesbønner servert med aïoli med rosépepper. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk aspargesbønner
  • 5 dl frityrolje
  • 1 ts salt

Aioli med rosépepper:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss vineddik eller sitronsaft
  • 0,5 ts dijonsennep eller annen sennep
  • 1 båt presset hvitløk
  • 2 dl solsikkeolje
  • 0,25 ts salt
  • 1 ts rosépepper

Tempurarøre:

  • 1 dl iskald farris
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisenna
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 stk. eggeplomme

Slik gjør du

Server aspargesbønnene sammen med aioli med rosèpepper.