Baconsvor
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjemmelaget baconsvor er en sprø opplevelse! Det tar litt tid å lage, men til gjengjeld får du skikkelig god snacks. Vi har også spicet opp våre med hjemmelaget tacokrydder!
Ingredienser
1 porsjoner
-
400 g svor i helt stykke -
1 l frityrolje -
1 ts salt
Slik gjør du
- Skjær svoren av ribba med en skarp kniv. Fjern så mye fett som mulig.
- Legg svoren i en kjele med vann, bruk en tallerken for å holde den under vann. Kok i ca. 90 minutter til svoren er helt myk uten at den faller fra hverandre.
- Løft svoren opp av vannet og legg det flatt på et brett. Sett i kjøleskapet i 2 timer til den er helt kald.
- Ta svoren ut av kjøleskapet og skrap vekk resten av fettet. Det er viktig at alt fett er fjernet.
- Legg svoren over på en rist, plasser risten midt i ovnen med en langpanne under, slik at fettet drypper på brettet og ikke i ovnen. Sett ovnen på 90°C (varmluft) og la svoren stå over natten. Svoren er klar når den er tørr og gyllenbrun.
- Bryt svoren i mindre biter, friter litt av gangen i en kjele med frityrolje (195°C) til de har puffet seg.
For å sjekke om oljen er varm nok kan du dyppe en trepinne eller sleiv oppi. Bruser det livlig rundt den er oljen varm nok. Pass på å ha et lokk nært tilgjengelig. Dersom det skulle bli for varmt, og oljen tar fyr, sett på lokket.
- Legg over på papir så frityroljen renner av. Dryss over salt og server.
Om du ikke får kjøpt kun svor, kan du kjøpe ribbe og skjære svoren av selv. Selve ribba kan for eksempel bli en glasert tapasribbe.
Ønsker du å gi baconsvoren ekstra smak anbefaler vi at du prøver med hjemmelaget tacokrydder på. Lager du litt ekstra tacokrydder og har på glass har du til neste tacomiddag også!