Banankake i langpanne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en saftig og aromatisk kake med god holdbarhet av overmodne bananer som ligger igjen på fruktfatet. De er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Med deilig sjokoladeglasur på toppen gjør kaken lykke på kakebordet.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 250 g mykt smør
  • 500 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 1 l hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 6 stk. banan (godt modne)
  • 5 dl gresk yoghurt eller rømme

Sjokoladeglasur:

  • 100 g mykt smør
  • 500 g melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 3 ss sterk kaffe
  • 1 stk. eggeplomme

Slik gjør du

Har du lyst til å lage bananbrød? Bananbrød med smør og pålegg, for eksempel hvitost eller brunost, smaker godt. Du kan også spise bananbrødet som det er.