Banankake i langpanne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag en saftig og aromatisk kake med god holdbarhet av overmodne bananer som ligger igjen på fruktfatet. De er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Med deilig sjokoladeglasur på toppen gjør kaken lykke på kakebordet.
Ingredienser
1 porsjoner
-
250 g mykt smør -
500 g sukker -
4 stk. egg -
1 l hvetemel -
2 ts vaniljesukker -
2 ts natron -
6 stk. banan (godt modne) -
5 dl gresk yoghurt eller rømme
Sjokoladeglasur:
-
100 g mykt smør -
500 g melis -
2 ss kakaopulver -
3 ss sterk kaffe -
1 stk. eggeplomme
Slik gjør du
Har du lyst til å lage bananbrød? Bananbrød med smør og pålegg, for eksempel hvitost eller brunost, smaker godt. Du kan også spise bananbrødet som det er.