Bærmuffins

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Vend inn friske bringebær eller syltetøy i muffinsrøra. Muffinsene blir utrolig saftige og gode. Perfekt servering til noen du er glad i!

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 dl melk
  • 125 g bringebær eller bringebærsyltetøy

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 10 bærmuffins.
  1. Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert.
  2. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og tilsett vekselvis med melk.
  3. Fordel røren i muffinsformer og fordel et par bringebær i hver muffinsform.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. 

Muffins smaker best nybakt, men kan også fryses.

Bruker du syltetøy i stedet for hele bær kan du beregne ca. 2 ss syltetøy til en porsjon muffinsrøre. Vend syltetøyet lett inn i røra før du fyller den i muffinsformene.

 

Vil du pynte muffinsene som på bildet kan du lage melisglasur av 1 1/2 dl melis og 1 ss kaldt vann. Farg gjerne glasuren med en liten dråpe konditorfarge og lag hjerter.