BBQ grillspyd med ananassalsa

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er enkle og veldig gode grillspyd servert med en frisk ananassalsa og tortillachips. At kjøttet får godgjøre seg i marinade natten over resulterer i skikkelig mye god smak. Dette er ordentlig kosemat for gode sommerdager!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 4 ss bbq-saus
  • 1 pose tortillachips

Marinade:

  • 2 båter hvitløk
  • 40 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 2 dl nøytral olje
  • saft og skall av 1 båt sitron

Ananassalsa:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 2 stk. vårløk
  • 2 stk. rød chili
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 potte frisk koriander
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 ss sesamolje
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Server BBQ grillspyd med ananassalsa og tortillachips.