BBQ grillspyd med ananassalsa
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her er enkle og veldig gode grillspyd servert med en frisk ananassalsa og tortillachips. At kjøttet får godgjøre seg i marinade natten over resulterer i skikkelig mye god smak. Dette er ordentlig kosemat for gode sommerdager!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av svin -
0,5 ts pepper -
1 ts salt -
4 ss bbq-saus -
1 pose tortillachips
Marinade:
-
2 båter hvitløk -
40 g frisk ingefær -
1 stk. rød chili -
2 dl nøytral olje -
saft og skall av
1 båt sitron
Ananassalsa:
-
1 stk. frisk ananas -
2 stk. vårløk -
2 stk. rød chili -
0,5 stk. rødløk -
1 potte frisk koriander -
3 ss olivenolje -
0,5 ss sesamolje -
saft og finrevet skall av
1 stk. lime -
0,5 ts salt
Slik gjør du
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Server BBQ grillspyd med ananassalsa og tortillachips.