Bibimbap med kjøttdeig
- Tid
- 20–40 min
Bibimbap er en klassisk koreansk bowl med ris, marinert kjøtt og chilisaus. Koreanernes variant av pytt i panne - men litt mer eksotisk! Retten kan også toppes med speilegg.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2 dl jasminris -
2 stk. gulrot -
2 stk. egg -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
100 g bønnespirer -
65 g frisk spinat
Marinert kjøttdeig:
-
0,5 dl koreansk soyasaus -
1 ss sesamolje -
1 ss brunt sukker -
400 g kjøttdeig
chilisaus:
-
4 ss chilipaste (gochujang) -
2 ss sesamolje -
1 ss sukker -
2 ss vann -
2 ss sesamfrø -
1 ss riseddik -
1 ts finhakket hvitløk
Slik gjør du
Ha ris, gulrot, egg, spinat, spirer og kjøttdeig i en vid serveringsskål. Topp med chilisaus og sesamfrø.