Biff med rødvinssaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En klassiker - biff med rødvinssaus! Dette er perfekt helgemat når du skal kose deg sammen med noen du er glad i. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. biff av ytrefilet storfe à 200 g
  • 2 ss margarin eller olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Grønnsaker:

  • 5 stk. gulrot i assorterte farger
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker bladpersille

Slik gjør du

bar
Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann før du pisker inn smøret.

Server biffene med fargerike gulrøtter og rødvinssaus. Små kokte poteter, selleri- og potetmos eller ovnsbakte poteter med sitron og hvitløk smaker også godt til denne biffen.

bar