Biff med rødvinssaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En klassiker - biff med rødvinssaus! Dette er perfekt helgemat når du skal kose deg sammen med noen du er glad i.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. biff av ytrefilet storfe à 200 g -
2 ss margarin eller olje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl oksekraft -
50 g usaltet smør -
0,25 ts salt -
0,25 ts nykvernet pepper
Grønnsaker:
-
5 stk. gulrot i assorterte farger -
1 ss olivenolje -
1 ss honning -
saft av
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
4 stilker bladpersille
Slik gjør du
Dersom du synes sausen er for tynn, jevn den gjerne ut med litt maizenna rørt ut i kaldt vann før du pisker inn smøret.
Server biffene med fargerike gulrøtter og rødvinssaus. Små kokte poteter, selleri- og potetmos eller ovnsbakte poteter med sitron og hvitløk smaker også godt til denne biffen.