Biff tartar
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en såkalt ublandet tartar, med tilbehøret servert ved siden av kjøttet. På den måten kan hver og en blande inn rødløk, rødbeter, syltet agurk og kapers i kjøttet for å få en tartar som passer egen smak og gane. Serveres tradisjonen tro med hjemmelaget pommes frites og grønn salat.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g biffkjøtt -
2 ss olivenolje -
2 ts kvernet sort pepper
Pommes frites:
-
4 stk. bakepotet -
1 l nøytral olje til frityrsteking -
1 ts salt
Tilbehør:
-
1 stk. finhakket rødløk -
4 ss finhakket sylteagurk -
4 ss kapers -
4 ss finhakkede syltede rødbeter -
4 stk. eggeplomme
Slik gjør du
Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.