Biff tartar

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en såkalt ublandet tartar, med tilbehøret servert ved siden av kjøttet. På den måten kan hver og en blande inn rødløk, rødbeter, syltet agurk og kapers i kjøttet for å få en tartar som passer egen smak og gane. Serveres tradisjonen tro med hjemmelaget pommes frites og grønn salat.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g biffkjøtt
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts kvernet sort pepper

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l nøytral olje til frityrsteking
  • 1 ts salt

Tilbehør:

  • 1 stk. finhakket rødløk
  • 4 ss finhakket sylteagurk
  • 4 ss kapers
  • 4 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 4 stk. eggeplomme

Slik gjør du

Server biff tartar med sprø pommes frites og grønn salat. Sennep smaker også godt til.

bar