Birria taco

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Birria taco! Denne trendy tacoretten med langtidskokt storfekjøtt, full av meksikanske smaker, er både cheezy, saftig og utrolig digg!

Ingredienser

6  porsjoner
  • ca. 1 kg benfri høyrygg av storfekjøtt , bog eller oksehaler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 6 båter hvitløk
  • ca. 1,5 l oksekraft , eventuelt vann + buljongterning
  • 3 stk. laurbærblad

Chilipuré:

  • 4 stk. guajillo chili
  • 4 stk. ancho chili
  • 2 stk. chili de arbol
  • 8 stk. hel pepper
  • 2 ts meksikansk tørket oregano
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 2 ts korianderfrø
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske cherrytomater (á 400 g)
  • 2 ts hvitvin- eller eplecidereddik

Til servering:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 potte finhakket frisk koriander
  • ca. 20 stk. maistortilla eller hvetetortilla
  • 300 g revet mozzarella
  • 2 stk. lime

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

bar