Birria taco
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Birria taco! Denne trendy tacoretten med langtidskokt storfekjøtt, full av meksikanske smaker, er både cheezy, saftig og utrolig digg!
Ingredienser
6 porsjoner
-
ca.
1 kg benfri høyrygg av storfekjøtt , bog eller oksehaler -
1 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss nøytral olje til steking -
1 stk. løk -
6 båter hvitløk -
ca.
1,5 l oksekraft , eventuelt vann + buljongterning -
3 stk. laurbærblad
Chilipuré:
-
4 stk. guajillo chili -
4 stk. ancho chili -
2 stk. chili de arbol -
8 stk. hel pepper -
2 ts meksikansk tørket oregano -
1 ts spisskummenfrø -
2 ts korianderfrø -
0,25 ts malt nellik -
0,5 ts malt kanel -
1 boks hermetiske cherrytomater (á 400 g) -
2 ts hvitvin- eller eplecidereddik
Til servering:
-
1 stk. finhakket løk -
1 potte finhakket frisk koriander -
ca.
20 stk. maistortilla eller hvetetortilla -
300 g revet mozzarella -
2 stk. lime