Blåbærsyltetøy

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget blåbærsyltetøy er himmelsk! Når skogen bugner av bær er det fort gjort å plukke en liter eller to, og du koker kjapt en porsjon syltetøy. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg blåbær
  • 0,5 kg sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron (kan utelates)

Slik gjør du

1 porsjon gir ca 1 ½ liter (4 glass)
En vaniljestang delt i to på langs gir en deilig ekstra spiss på syltetøyet. Om syltetøyet ikke tykner, kan du tilsette litt syltepulver (pektin). Les på pakken for å beregne mengde.

 

Slik rengjør du glass:

Vask glassene grundig (gjerne i oppvaskmaskin) og plasser dem i stekeovnen på 100 °C i ca. 1 time. Rengjør lokkene grundig og kok dem i litt vann tilsatt litt 7% eddik. La dem lufttørke, eller tørk dem med et rent kjøkkenhåndkle.