Bløtkake med bringebærkrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bløtkake er alltid en vinner! Lag et sukkerbrød i langpanneform, så kan du enkelt trylle frem denne bløtkaken fylt med deilig bringebærkrem om du har mange gjester. 

Ingredienser

16  porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 300 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll:

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 200 g frosne bringebær
  • 1 dl eplejuice til dynking
  • 200 g eplesyltetøy eller pasjonsfruktsyltetøy

Pynt:

  • 2 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 70 g sukker
  • 125 g bringebær
  • 125 g rips

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 160 °C.

bar
bar

Ei flott bløtkake er typisk norsk. Prøv gjerne denne oppskriften på bløtkake fylt med krem, banan og jordbær.