Bløtkake med jordbær og rabarbra

Vanskelighetsgrad
Avansert

En sommerlig bløtkake med fransk vri! Dette er kaken Martin Haub fra Bakermesterskapet lager til nasjonaldagen - en garantert suksess for festglade store og små. Med frisk rabarbra og søte jordbær i sesong kan du servere det beste av norsk sommer på ett og samme fat. 

Ingredienser

16  porsjoner

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Rabarbrasirup:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Sukkerbrød:

  • 4 stk. egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Rabarbra- og jordbærgelé:

  • 9 stk. gelatinplater
  • 200 g rabarbra
  • 200 g jordbær
  • 150 g sukker
  • 5 dl vann

Hvit sjokoladeganache:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g glukosesirup
  • 2 stk. gelatinplater
  • 70 g hvit sjokolade

Til montering:

  • 400 g jordbær

Slik gjør du

bar

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn. 

bar