Bløtkake med jordbær og rabarbra
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En sommerlig bløtkake med fransk vri! Dette er kaken Martin Haub fra Bakermesterskapet lager til nasjonaldagen - en garantert suksess for festglade store og små. Med frisk rabarbra og søte jordbær i sesong kan du servere det beste av norsk sommer på ett og samme fat.
Ingredienser
16 porsjoner
Rabarbrakompott:
-
500 g rabarbra -
200 g sukker -
25 g sitronsaft -
1 ts agar agar
Rabarbrasirup:
-
500 g rabarbra -
150 g sukker -
2 dl vann
Sukkerbrød:
-
4 stk. egg -
120 g sukker -
120 g hvetemel -
0,5 ts bakepulver
Rabarbra- og jordbærgelé:
-
9 stk. gelatinplater -
200 g rabarbra -
200 g jordbær -
150 g sukker -
5 dl vann
Hvit sjokoladeganache:
-
1 stk. vaniljestang -
3 dl kremfløte -
30 g glukosesirup -
2 stk. gelatinplater -
70 g hvit sjokolade
Til montering:
-
400 g jordbær