Bringebærlemonade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag en deilig sommerlemonade med friske bringebær. Forfriskende i sommervarmen!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 350 g bringebær
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl honning
  • 1 l vann med kullsyre
  • 5 stilker frisk mynte

Slik gjør du

  1. Bruker du frosne bringebær må de tines først. Kjør bringebær til puré med stavmikser eller i hurtigmikser.
  2. Klem puréen gjennom en fin sikt. Kast steinene. Bland inn sitronsaft, sukker og honning etter smak. Sett kaldt til servering.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Ha bringebærpuréen i en romslig mugge sammen med isbiter og mynte. Hell i kullsyrevann og rør rundt. 
    Bringebær kan byttes ut med jordbær, moden mango, melon eller annen bløt frukt. Sukker og honning tilsettes etter smak og kan også utelates helt.