Burger med bacon og blåmuggost
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en perfekt ”pappaburger”. Hva med å lage denne til han far på farsdagen? Halvsmeltet blåmuggost og bacon på burgeren gir mye god smak og godt humør.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kjøttdeig -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 dl vann -
2 ss margarin eller olje til steking -
4 skiver blåmuggost
Baconmarmelade:
-
0,5 stk. løk -
0,5 stk. rød chili -
1 båt hvitløk -
1 ss nøytral olje til steking -
100 g bacon i terninger -
0,5 dl lønnesirup -
0,5 ss brunt sukker -
0,25 ts sennepsfrø -
10 stk. cherrytomat 250 gram -
1 ss akevitt (kan sløyfes) -
1 ss rødvinseddik
Tilbehør:
-
4 stk. hamburgerbrød -
1 pk feldsalat á 65 gram