Burger med karamellisert løk
- Tid
- 20–40 min
Burger av kvernet kjøtt fra høyrygg blir ekstra saftig og smakfull. Toppet med smeltet cheddar og karamellisert løk, og servert med grillet salat og tomatsalat - en burgerklassiker med en twist! Denne burgeren er laget av Petter Harbo Soma, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.
Ingredienser
4 porsjoner
-
400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje til steking -
4 skiver cheddar ost
Sitronemulsjon:
-
2 stk. eggeplomme -
0,5 ss dijonsennep -
0,5 ts salt -
saft av
1 stk. sitron -
0,25 ts malt hvit pepper -
2 dl nøytral olje
Karamellisert løk:
-
2 stk. løk -
1 ss nøytral olje -
1 ss smør
Stekt hjertesalat med tomater:
-
4 stk. hjertesalat -
1 ss nøytral olje -
1 ss smør -
200 g cherrytomat -
20 g ramsløk -
1 stk. jalapeño -
1 ts sukker