Burger med karamellisert løk

Tid
20–40 min

Burger av kvernet kjøtt fra høyrygg blir ekstra saftig og smakfull. Toppet med smeltet cheddar og karamellisert løk, og servert med grillet salat og tomatsalat - en burgerklassiker med en twist! Denne burgeren er laget av Petter Harbo Soma, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 skiver cheddar ost

Sitronemulsjon:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 0,5 ts salt
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 2 dl nøytral olje

Karamellisert løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Stekt hjertesalat med tomater:

  • 4 stk. hjertesalat
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 200 g cherrytomat
  • 20 g ramsløk
  • 1 stk. jalapeño
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

bar