Cheeseburger med coleslaw

Tid
20–40 min

Skikkelig saftig burger av kvernet høyrygg, servert med smeltet ost, syrlig majones og en spennende coleslaw med brent spisskål. En skikkelig burgerfest! Denne burgeren er laget av Eli Anne Sundset, kandidat til tittelen "Årets Unge Kokk" 2023.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g kvernet benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. eggeplomme
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 stk. brioche hamburgerbrød
  • 4 stilker friske urter

Syltet jalapeno:

  • 2 stk. jalapeño
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann

Sitron- og ingefærmajones:

  • 2 stk. sitron
  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ss dijonsennep
  • 2 dl solsikkeolje
  • 40 g revet frisk ingefær

Coleslaw:

  • 0,5 stk. spisskål
  • 0 stk. hjertesalat
  • 1 stk. syrlig eple
  • 50 g ramsløk
  • 1 bunt frisk gressløk

Marinert bifftomat:

  • 1 stk. bifftomat
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

bar