Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!
Ingredienser
porsjoner
Gir ca. 12 Crêpes
-
5 stk. egg -
6 dl melk -
3 dl hvetemel -
0,5 ts salt
Rabarbra- og jordbærkompott:
-
300 g rabarbra (ca. tre stilker) -
3,5 dl eplejuice eller eplemost -
4 ss sukker -
1 stk. vaniljestang -
1 ss potetmel -
500 g jordbær