Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 Crêpes

  • 5 stk. egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott:

  • 300 g rabarbra (ca. tre stilker)
  • 3,5 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 ss potetmel
  • 500 g jordbær

Slik gjør du