Elgpiroger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Piroger smaker ypperlig til kveldskos, og er dessuten hendige å ha med seg både på tur og som nistemat. Disse er laget med elghakk, men du kan like gjerne bruke reinsdyrskav, lammeskav eller helt vanlig kjøttdeig. 

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 0,25 stk. purre
  • 1 ss margarin
  • 4 dl hvitost
  • 2 pk ferdig pizzadeig (rå), langpanne
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

Server nystekt piroger som kosemat til kvelds eller ta dem med i sekken når du skal ut på tur.