Eplekake med eplesider

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en eplekakeoppskrift som stammer fra New England på USAs østkyst, der det produseres mye nydelig eplesider. Vi bruker norsk eplesider, og får minst like godt resultat! Når eplesideren kokes inn får den ekstra konsentrert smak som setter særpreg både på kaken og glasuren. 

Ingredienser

12  porsjoner
  • 2,5 dl eplesider
  • 300 g syrlige eple
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 35 g hasselnøtter
  • 2,5 dl eplesider
  • 2,5 dl melis
  • ca. 1 ss kremfløte

Slik gjør du

Det finnes et godt utvalg norsk eplesider i handelen, både på Vinmonopolet og i andre utsalg. Og kanskje er du heldig og har en lokal produsent i nærheten! Du kan også bruke eplemost eller alkoholfri sider i kaken. 

bar