Eplekake med eplesider
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en eplekakeoppskrift som stammer fra New England på USAs østkyst, der det produseres mye nydelig eplesider. Vi bruker norsk eplesider, og får minst like godt resultat! Når eplesideren kokes inn får den ekstra konsentrert smak som setter særpreg både på kaken og glasuren.
Ingredienser
12 porsjoner
-
2,5 dl eplesider -
300 g syrlige eple -
saft av
0,5 stk. sitron -
4 ss smør -
1,5 dl sukker -
2 stk. egg -
5 dl hvetemel -
1 ts natron -
1 ts bakepulver -
1 dl kremfløte -
1 ts malt kanel -
3 ts sukker -
35 g hasselnøtter -
2,5 dl eplesider -
2,5 dl melis -
ca.
1 ss kremfløte
Slik gjør du
Det finnes et godt utvalg norsk eplesider i handelen, både på Vinmonopolet og i andre utsalg. Og kanskje er du heldig og har en lokal produsent i nærheten! Du kan også bruke eplemost eller alkoholfri sider i kaken.