Etiopisk kyllinggryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det etiopiske kjøkkenet består av mye grønnsaker og kraftig krydrede kjøttretter. Dette er vår versjon av retten Doro wat, den mest kjente etiopiske retten - en smakssterk kyllingrett med hardkokte egg.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. kyllinglår naturell -
1 ts salt -
3 stk. finhakket løk -
2 ss nøytral olje , til steking -
2 ss tomatpuré -
3 ts berbere (se under) -
3,5 dl vann -
4 stk. hardkokte egg (kokes i ti minutter)
Berbere (Kryddersaus):
-
0,5 stk. finhakket rød paprika -
2 stk. finhakkede rød chili -
1 ts malt ingefær -
0,5 ts spisskummenfrø -
0,5 ts malt koriander -
0,5 ts kvernet, svart pepper -
0,25 ts revet muskatnøtt -
0,5 ts malt kardemomme -
1 ss salt -
2 ss finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
2 dl vann -
1 ss nøytral olje
Slik gjør du
Tradisjonelt serveres gryten med injera, men godt brød eller ris smaker også godt til.
Berbere er en kraftig krydderblanding eller saus og er en viktig ingrediens både i eritreisk og etiopisk matlaging. Injera serveres til alle måltider, og fungerer både som bestikk og brød.
Skal du ikke bruke berberesausen umiddelbart kan du avkjøle den og helle den over på et rent glass med lokk. Heller du en halv cm olivenolje over sausen før du setter på lokket, kan den holde seg minst to måneder i kjøleskap.