Farinata

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Farinata er en glutenfri spesialitet fra det nord-vestlige Italia, og går også under navnene torta di ceci og cecina. Over grensen til Frankrike bytter den navn til socca

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g kikertmel
  • 0,5 l kaldt vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1.      Visp sammen kikertmel, vann, olje og salt. La stå og svelle i minst 30 minutter, gjerne over natten. Fjern skummet som danner seg på toppen. Røren skal være som en tynn pannekakerøre.

2.      La røren få romtemperatur før du begynner å steke. Bland inn hakket rosmarin

3.      Forvarm stekeovnen til 230 °C og sett inn en støpejern- eller aluminium-panne slik at den blir ordentlig varm.

4.      Ta den varme pannen ut av stekeovnen og ha i noen dråper olivenolje. Hell i ¼ av røren og plasser pannen tilbake i stekeovnen i ca. 10 minutter, eller til farinataen er gjennomstekt og begynner å bli gyllen på toppen.

5.      La farinataen gli over på en tallerken og dryss over litt salt, hakket rosmarin og kvernet pepper.