Filippinsk pancit fra Omay-familien

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pancit er det filippinske ordet for nudler, og tilberedes på ulike måter over hele Filippinene. Denne retten stammer fra familien Omay i Cebu, og er en herlig blanding av kjøttdeig, reker, nudler og grønnsaker.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. løk
  • 2 ss rapsolje
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet) eller hønsebuljong
  • 3 stk. gulrot
  • 1 pk sukkererter
  • 0,5 stk. hodekål
  • 250 g pancit canton nudler
  • 1 ss salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl pillede reker
  • 4 ss soyasaus

Slik gjør du

Pancit Canton nudler er en type tykke hvetenudler som absorberer mye væske under koking. Du kan kjøpe dem i assorterte matbutikker.
På Filippinene er pancit tradisjonell mat i fødselsdager. Da er det viktig å ikke kutte nudlene i korte biter, de lange nudlene symboliserer et langt liv.