Filippinsk pancit fra Omay-familien
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pancit er det filippinske ordet for nudler, og tilberedes på ulike måter over hele Filippinene. Denne retten stammer fra familien Omay i Cebu, og er en herlig blanding av kjøttdeig, reker, nudler og grønnsaker.
Ingredienser
porsjoner
-
2 båter hvitløk -
1 stk. løk -
2 ss rapsolje -
400 g kjøttdeig av svin -
2 ss østerssaus (oyster sauce) -
1 l kyllingbuljong (utblandet) eller hønsebuljong -
3 stk. gulrot -
1 pk sukkererter -
0,5 stk. hodekål -
250 g pancit canton nudler -
1 ss salt -
1 ts kvernet pepper -
1 dl pillede reker -
4 ss soyasaus
Slik gjør du
Pancit Canton nudler er en type tykke hvetenudler som absorberer mye væske under koking. Du kan kjøpe dem i assorterte matbutikker.
På Filippinene er pancit tradisjonell mat i fødselsdager. Da er det viktig å ikke kutte nudlene i korte biter, de lange nudlene symboliserer et langt liv.