Fish and chips

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fish 'n chips er skikkelig digg street food, med frityrstekt, hvit fisk og knasende sprø poteter! Server retten på britisk vis med tartarsaus, erter og sitron.

Ingredienser

porsjoner

Ovnsbakte poteter:

  • 800 g kokefaste potet
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Fritert torsk:

  • 800 g torskefilet
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. egg
  • 150 g hvetemel
  • 150 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 330 ml lys øl
  • 1 l frityrolje

Slik gjør du

Server fish and chips med tartarsaus, sitron og kokte erter. Du kan også lage en hjemmelaget ertepuré

bar