Fiskesuppe med tang
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du fiskelykke på sommerens fisketur og drar i land en torsk eller mort, kan denne suppen mette mange selv om fangsten ikke var stor. Spe på med litt tang fra vannkanten og en skvett fløte, og suppen er fullkommen.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g torsk eller annen fersk fisk -
300 g laks -
2 stk. gulrot -
2 stk. persillerot -
100 g sellerirot -
0,5 stk. purre (benytt den hvite delen) -
0,5 stk. fennikel -
2 dl sagtang -
2 ss smør -
1 ss hvetemel -
1,5 dl hvitvin (kan erstattes med fiskekraft) -
0,5 dl fiskekraft -
1 dl vann eller fløte til justering -
1 boks kokosmelk -
300 g friske blåskjell -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss hakket frisk gressløk
Slik gjør du
Varier suppen med den fisken, skalldyrene eller grønnsakene du har tilgjengelig. Er du ikke glad i kokosmelk, kan den godt erstattes av melk eller fløte.