Fivespice-ribbe med rødkålsalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kinesisk fem-krydder består som oftest av kanel, koriander, laurbær, stjerneanis og allehånde. Med andre ord mange gode smaker som vi forbinder med jul her i Norge. Denne ribba smaker kjempegodt! 

Ingredienser

porsjoner

Ribba:

  • 2 kg ribbe
  • 4 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ts salt
  • 4 ss eplecidereddik
  • 1 dl vann

Rødkålsalat:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 stk. hel kardemomme
  • 0,5 ts korianderfrø
  • 3 stk. stjerneanis
  • 5 dl eplemost
  • 1 ts sesamfrø
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 450 g rødkål
  • 2 ss frisk koriander

Slik gjør du

bar
bar
bar
Blir sirupen for tykk kan du spe den ut med litt soya.