Foliebakte lammekoteletter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19. århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme. På denne måten vil kanskje naboene dine heller ikke komme på uanmeldt besøk…
Ingredienser
porsjoner
-
250 g cherrytomat -
1 stk. gul eller grønn squash -
150 g fetaost -
4 stk. laurbærblad
Urte og hvitløksmarinade:
-
8 stk. ferdig marinert lammekotelett -
3 dl olivenolje -
saften av
1 stk. sitron -
1 ss hakket frisk oregano -
0,5 ss grovhakket frisk timian -
4 båter finhakket hvitløk -
0,5 ts kvernet pepper -
1 ts salt
Slik gjør du
Server for eksempel med grillede hvitløksbaguetter. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.