Fritert lam med mynteyoghurt

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse srø, saftige bitene med fritert lammekjøtt er en super snack eller smårett. Har du rester av lammestek er det perfekt å bruke her. Server lammebitene med en god søtpotetsalat og yoghurtdipp for et hyggelig måltid med familie eller gode venner.

Ingredienser

porsjoner

Fritert lam:

  • 600 g mørbrad av lam eller rester av lammestek
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 dl hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l frityrolje

Mynteyoghurt:

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ts sukker

Grønnsaker:

  • 200 g søtpotet
  • 1 pk blandet babybladsalat eller en annen salat
  • 2 ss soyasaus

Slik gjør du

Bruk mørt lammekjøtt til strimlene. Mørbrad, flatbiff eller ytrefilet egner seg godt. Du kan også godt bruke rester av lammestek.
Myntegelé kan erstatte frisk mynte i mynteyoghurten. Da er det lurt å røre geléen glatt med noen dråper vann først.