Fritert lam med mynteyoghurt
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Disse srø, saftige bitene med fritert lammekjøtt er en super snack eller smårett. Har du rester av lammestek er det perfekt å bruke her. Server lammebitene med en god søtpotetsalat og yoghurtdipp for et hyggelig måltid med familie eller gode venner.
Ingredienser
porsjoner
Fritert lam:
-
600 g mørbrad av lam eller rester av lammestek -
1 ss smør til steking -
1 ss nøytral olje -
2 dl hvetemel -
1 stk. egg -
5 dl panko brødkrum -
1 l frityrolje
Mynteyoghurt:
-
3 dl matyoghurt -
1 ss frisk mynte -
1 ts sukker
Grønnsaker:
-
200 g søtpotet -
1 pk blandet babybladsalat eller en annen salat -
2 ss soyasaus
Slik gjør du
Bruk mørt lammekjøtt til strimlene. Mørbrad, flatbiff eller ytrefilet egner seg godt. Du kan også godt bruke rester av lammestek.
Myntegelé kan erstatte frisk mynte i mynteyoghurten. Da er det lurt å røre geléen glatt med noen dråper vann først.