Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove, fylte pannekaker

Grove, fylte pannekaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g hermetiserte hakkede tomater
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 dl revet hvitost til gratinering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruk sammalt hvetemel i pannekakerøren, da blir de grovere og mer mettende. Vi har fylt de grove pannekakene med kyllingkjøttdeig og grønnsaker - og gratinert dem med ost. Perfekt som hverdagsmiddag eller til kveldskos! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g hermetiserte hakkede tomater
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 2 dl revet hvitost til gratinering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du ikke har grovt mel kan du lage pannekakerøre av fint mel og fylle pannekakene som forklart i denne oppskriften. Har du dårlig tid, kan du fint også bruke ferdigstekte pannekaker.

Server gjerne pannekakene med en frisk salat.

Grove, fylte pannekaker

Vurder oppskriften

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

  • Christine Pettersen

    Kjempe godt! Tok også revet ost inni pannekaken 🤗

    • Cecilie Maske

      Så flott å høre, Christine! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB13 17.02.2025 23:19:30 handleliste stengt