Geitramsgelé
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Geitramsen er vakker og lett gjenkjennelig med sine høye stengler og rosa blomster. Den finnes ofte i store mengder, og da er det lett å plukke nok blomster til å lage både geitramssaft og gelé. Sett av en varm sommerettermiddag og lag både saft og den lekre geléen, som garantert vil vekke begeistring!
Ingredienser
porsjoner
Gir 4 dl ferdig gelé
-
2 dl ublandet geitramssaft -
2 dl vann -
6 stk. gelatinplater
Slik gjør du
- Bland like mengder geitramssaft og vann.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter til de er myke.
- Kok opp litt av saften og trekk kjelen vekk fra platen. Klem forsiktig ut vannet fra gelatinplatene og rør dem godt ut i den varme saften.
- Rør inn gelatinblandingen i resten av saften.
- Fyll geleen på rene glass med lokk.
Geitramsgelé kan serveres til kjøttretter, på samme måte som rips- eller portvinsgelé. Den kan også serveres som pålegg eller rett og slett til dessert.
Oppbevar geleen kjølig.
Du kan også stivne geitramsgelé med pektin. Da blir den vegansk. Følg mengdeberegningen på emballasjen.