Glasert ribbe med avokado

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ribbe i terninger som får koke lenge med krydder og soyasaus. Dette gir en nydelig, mørk farge og masse smak. Bland sammen avokado og gulrot med sesamolje, perfekt tilbehør til en søt-salt ribbebit. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ribbe
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 0,5 ss chiliflakes eller noen tørkede chili
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl tørr sherry eller kinesisk vin
  • 1 stk. avokado
  • 2 stk. gulrot
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær av svoren på ribba. Tørk kjøttet godt med tørkepapir og skjær kjøttet i terninger på om lag 5-7 cm.
  2. Stek kjøttet på alle kanter i en varm stekepanne med olje. Tilsett revet ingefær, hakket hvitløk, stjerneanis, hel kanel, chili og brunt sukker. Stek videre til det dufter.
  3. Bland soyasaus og hoisinsaus med sherry eller vin, og hell over kjøttet. Fres videre i 2 minutter, til kjøttet har fått fin farge av soyasausen. Hell i vann til det såvidt dekker kjøttet. Kok opp, senk varmen og la kjøttet småkoke i 50-60 minutter, til kjøttet er mørt og sausen har kokt inn. Smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Del avokado i to, fjern steinen og skallet. Skjær avokadokjøttet den i tynne skiver, skrell gulroten og kast skallet. Bruk skrelleren videre for å få tynne skiver av gulrot. Bland grønnsakene sammen med sesamolje.
  5. Legg avokado og gulrot på et fat eller en tallerken, ha kjøttet på toppen og dryss over sesamfrø og koriander.

Finn en avokado som ikke er overmoden. Da er det lettere å skjære den i fine skiver. Den holder seg bedre når den blir blandet inn sammen med gulrot og sesamolje.

Ikke kast svoren. Lag heller hjemmelaget baconsvor.