Glutenfrie boller
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ingenting er som lukten av nystekte boller! Her har du oppskriften på saftige og myke boller uten gluten.
Ingredienser
porsjoner
-
150 g smør -
5 dl melk -
1 pk gjær -
2 ss fiberhusk -
1 dl sukker -
2 ts malt kardemomme -
ca.
100 g jyttemel original -
500 g semper mix -
1 stk. egg til pensling
Slik gjør du
- Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
- Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
- Bland sammen sukker, kardemomme og mel i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Del deigen i 10 emner og form hvert emne til en rund bolle. Sett bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Legg et klede over stekebrettet og etterhev bollene i ca. 30 minutter.
- Forvarm stekeovn til 225 °C. Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene litt på rist før servering.
Bollene kan godt fryses. Ta dem opp noen timer før de skal spises, og gi dem et lite opphold i varm stekeovn for å lune dem.