Glutenfrie scones
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Scones lages med bakepulver som hevemiddel, og er derfor raskt å lage. De er aller best når de er nybakte og serveres varme eller lune. Supert å lage til frokost, lunsj, som kuvertbrød eller som tilbehør til koldtbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
3 dl glutenfrie havregryn -
2 dl sorghum-mel eller raki-mel -
2 dl glutenfritt, grovt mel -
0,5 ts salt -
1 ss bakepulver -
100 g romtemperert smør -
4 dl kefir eller skummet kulturmelk -
2 dl revet ost gjerne med mye smak
Topping:
-
0,5 dl glutenfrie havregryn -
1 dl revet ost
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 250 °C.
- Bland sammen havregryn, mel, salt og bakepulver i en bolle.
- Ha i smør og smuldre inn smøret.
- Ha i kefir og ost. Rør deigen lett sammen. Deigen vil være litt klissete. Form runde scones og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Topp med revet ost og havregryn.
Hvis du syns deigen er klissete, kan du ha litt olje på hendene.
- Stek i varm stekeovn på midterste rille i 15-20 min, eller til de er lysebrune og gjennomstekte.
Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Norsk Cøliakiforening